Малчугани демонстрираха знания за уличните правила
Малчугани демонстрираха знания за уличните правила / DarikNews.bg

Близо 50 рисунки подредиха в изложба децата от ЦДГ №7 "Светулка" в Стара Загора. Експозицията е посветена на правилата на уличното движение и е на тема „Пресичам правилно".

С много песни и стихове за пешеходната пътека и светофара, малчуганите демонстрираха завидни знания за правилното поведение на пътя пред своите преподаватели и родители.

Екипът ни работи много усърдно, а с откриването на изложбата искаме да направим съпричастни и възрастните хора, защото те дават първия пример на децата, коментира директорът на ЦДГ "Светулка" Грозданка Ранчева. Темата за правилата на уличното движение не е нова за възпитаниците на градината, а от ръководството споделиха, че се надяват в скоро време да бъде изградена тренировъчна площадка, на която децата да придобиват знания за пътните правила докато карат велосипед, ролери или скейтборд.

Инициативата, посветена на уличните правила, е подкрепена от младия общински съветник от групата на ГЕРБ Николай Диков. Споделям идеята, че децата от най-ранна възраст трябва да бъдат възпитавани в култура на пътя, обясни пред малчуганите и родителите им Диков, който е и четирикратен шампион по автомобилизъм.

Проявата е под патронажа на евродепутата Илиана Иванова, която поднесе своите благодарности към учители и родители и поздрави децата от ЦДГ №7 във видео обръщение от Брюксел.