/ netinfo
Считаният доскоро за най- сватбен месец – май не е сред предпочитаните тази година за женитба от казанлъчани и техните избраници по сърце. Доскорошният фаворит за бракосъчетания сега е най- нежелан за такива церемонии.

Това показва справка в отдел „Радостни обреди“ на Община Казанлък. Към момента заявилите желание да сключат граждански брак през май в Казанлък са само 6 двойки. Навръх Гергьовден - 5-ти май, ще се венчаят 3 сватбени двойки, а на самия празничен ден и Ден на храбростта – само една.

Две са сватбите и на 19 май. Останалите почивни дни до края на месеца са свободни. За сметка на нежелания за сватби май, август и септември тази година са най- сватбарските.

Повече сватби, повече бебета през 2017-та в Казанлък

Стълпотворение от желащите да сключат граждански брак има на 18-ти август. За тази дата записаните кандидат-младоженски двойки са 9, но по всяка вероятност ще има и още. На другата емблематична дата през август - 08.08. желаещите двойки за брак засега са 3.

Толкова са и новите семейства, които ще се родят на 07.07 тази година, за сметка на само едно ново семейство на историческата дата Девети септември. Предпочитана за брак е и датата 1-ви септември – 6 са кандидат-младоженските двойки за тогава.

80 златни сватби в Казанлък

Три нови семейства да се „родят“ на 8-ми септември, са плановете в Гражданското, засега. Според непотвърдена и неофициална информация, това лято в Казанлък се очаква и видна ВИП сватба: под венчило, след години съвместно съжителство да мине и местен депутат.

Дата за бракосъчетанието обаче няма заявена в Гражданското. Характерното за сватбените церемонии това лято в Казанлък е пищността и многолюдито откъм гости, както и все по-нарастващият брой на смесените бракове.