Кастрират безплатно домашните кучета в Стара Загора
Кастрират безплатно домашните кучета в Стара Загора / Община Стара Загора

От катедра „Хирургия" на Тракийския университет са предложили да поемат стерилизацията на домашните кучета в Стара Загора, като стопаните им ще заплащат само консумативите за операцията, съобщиха от Община Стара Загора след  четвъртата поред среща на кмета Живко Тодоров и ресорния зам.-кмет Йордан Николов с представители на Фейсбук-групата - „Къде да разхождаме кучетата си в Стара Загора?!".

Обсъдени бяха и промени в Наредбата за отглеждане на домашни животни в Стара Загора.

От името на групата Сотир Евтимов запозна присъстващите представители на общинската администрация и медиите с предложенията за промяна в Наредбата за отглеждане на домашни животни в Община Стара Загора. Има променени текстове, добавени са и нови, съобщи Евтимов. Въведена е и формулировка за „агресивно куче", след консултация с психиатри. Подготвя се и отпечатването на флаер, който ще запознава собствениците на домашни любимци с техните права и задължения, както и с начина за регистрация на кучетата. От групата ще набират средства за отпечатването на флаера.

Според кмета Живко Тодоров предложенията са разумни и балансирани. Той изслуша и забележките, направени във връзка със започналото изграждане на площадки за разхождане на домашни любимци. Кметът обеща редложенията за промени в Наредбата да бъдат внесени на октомврийската сесия на Общинския съвет.