мартеници Стара Загора
мартеници Стара Загора / община Стара Загора
Община Стара Загора и  Център за подкрепа за личностно развитие отново канят за участие в традиционния конкурс – изложба за изработка на мартеница „Баба Марта бързала, мартенички вързала”.
 
В него могат да участват деца от детските градини и подготвителните групи в детските градини, както и ученици от първи до осми клас на училищата в Общината.Те ще бъдат оценявани в три възрастови групи: детски градини и предучилищни групи, ученици от първи до четвърти клас и от пети до седми клас.
 
Мартениците от детските градини и подготвителните групи, както и колективни участия, задължително трябва да са аранжирани на картонени табла. Мартениците на индивидуалните участници трябва да са прикрепени към картонче, на което да бъдат написани трите имена на участника, клас и училище.
 
Срокът за предаване на мартениците е 21 февруари в сградата на ЦПЛР ул. ”Захарий Княжески” №71 ет.3
 
Награждаването на отличените от компетентно жури творби и откриване на изложба на участниците в конкурса ще бъде на 27 февруари от 14.00 часа в залата на Центъра.
 
Над 250 мартеници бяха получени за конкурса м. г. В него се включиха 24 детски градини, две институции -  „Алтернатива55” и Център за специална образователна подкрепа, 20 училища и  Детска ясла  „Кокиче” от Община Стара Загора, училища и детски градини от Гълъбово и с. Енина, община Казанлък.