Калуди Калудов се включва в коледния концерт на Операта
Калуди Калудов се включва в коледния концерт на Операта / Държавна опера-Стара Загора

Световноизвестният тенор Калуди Калудов ще вземе участие в коледния концерт, организиран от Държавна опера-Стара Загора. Проявата ще се състои на 20 декември, петък от 19,00 часа.

Калудов трябваше да участва в концерта, посветен на 200-та годишнината от рождението на Джузепе Верди и Рихард Вагнер, но заради заболяване отказа изявата. През тази година с различни прояви в столицата и страната бяха отбелязани 60-годишнината на тенора и блестящата му 35-годишна творческа кариера. Съвсем наскоро той беше обявен за Почетен член на Софийската опера и балет.

В програмата на коледния концерт са включени произведения на Йохан Щраус - „Трич-трач полка", Пицикато полка" и „Египетски марш, както и знаменитата увертюра към оперетата „Прилепът", известни арии и дуети от операта „Хофманови разкази" на Жак Офенбах в изпълнение на солистите на Държавна опера Стара Загора Яница Нешева и Емилия Джурова.

Борис Тасков ще вдигне „Наздравица" с ария от операта „Селска чест" на Маскани , а Анна Дитри ще изпълни ария от оперетата „Перикола" от Жак Офенбах.

Участие в концерта ще вземат младите и талантливи изпълнители Таня Иванова и Валентина Славова.

В Коледния концерт са включени и две произведения на композиторът Едвард Григ - „Норвежка мелодия" и „Първа среща", както и „Славянски танц"№3 на Антонин Дворжак и „Лунен хор" от „Веселите уиндзорки" на Ото Николай