Изнесена приемна на областния управител в Николаево
Изнесена приемна на областния управител в Николаево / Областна администрация Стара Загора

"За мен диалога с местната власт е изключително важен. Знам, че безработицата в община Николаево е над 50 % и заедно имаме две основни цели - да се подобрят условията на живот в населените места в общината и да съдействаме за разкриването на нови работни места за хората", каза Живка Аладжова на среща с кмета на Николаево Косьо Косев, зам.-кмета Петя Гангалова и председателя на Общинския съвет Вълчо Вълчев.

Ръководният екип на община Николаево очерта основните проблеми, които стоят пред жителите. Един от тях е лошото състояние на надлеза в Николаево.

„Имам уверенията на Министъра на Регионалното развитие Десислава Терзиева, че през пролетта на 2014 г. ще стартира ремонт, който ще бъде финансиран от Аварийната програма на АПИ", сподели Живка Аладжова.

Ръководството на общината поиска съдействието на областния управител за осигуряване на средства за финансиране на Общ устройствен план и за възстановяването на статута на Дирекцията за социално подпомагане.

„Ние останахме единствената община, която няма Спешна помощ. Една линейка обслужва едновременно общините Николаево и Гурково", каза кметът Косьо Косев.

Областният управител Живка Аладжова се ангажира да разговаря с Министъра на инвестиционното проектиране за финансиране на Общ устройствен план за община Николаево.

Тя ще разговаря с ресорните министри за възможностите за разкриване на Спешна помощ, възстановяване на статута на Дирекция Социално подпомагане в Николаево, както и с Агенция по заетостта за отпускане на максимален брой работни места по регионалните програми за заетост. Тя се ангажира да съдейства за осигуряване на нов автобус за извозване на деца, които се обучават в училището в град Николаево.