Готвят нощно наблюдение на полигона
Готвят нощно наблюдение на полигона / netinfo

Трета група старозагорци посети изпитателния полигон край Змеево,за да се запознае на място с работата на военния обект.

Посещенията са в изпълнение на обещанието на президента и началника на генералния щаб за независим граждански контрол на секретното съоръжение.

Най-интересна за нас беше площадката на 22-рия километър,където бяха унищожавани бойните части на ракетните комплекси, съобщи за Дарик Николай Шопов от Гражданско обединение Стара Загора. Според него, в периода от 8.00 до 16.30 ч. на полигона се извършват обичайните дейности за изпитване на оръжия и боеприпаси.

След разговори с командира на поделението и с началника на охранителната фирма се оказа,че участъкът между 22-ри и 28-ми км. е непроходим и на практика -неохраняаем .А всички сигнали за взривове през нощта от хората в селата Пъстрово,Средногорово,Кънчево и Остра могила се отнасят за този участък – уточни Шопов.

Той съобщи,че от Гражданското обединение подготвят нощни посещения на полигона в най-скоро време.

Двама репортери на Дарик радио ще бъдат включени в списъка на акредитираните наблюдатели на военно-изпитателния полигон край Змеево.