Галина Костова с почетна грамота от Димитър Бербатов
Галина Костова с почетна грамота от Димитър Бербатов / личен архив

Най-добрият футболист на България Димитър Бербатов връчи годишните награди на своята фондация за успелите деца на България за 2011г.на тържествена церемония в столицата.

Старозагорското момиче Галина Костова беше сред призьорите за голямата награда за постижения в област Изкуства за ученици от 9-12 клас. Димитър Бербатов връчи на младата финалистка от града ни почетна грамота за нейният творчески талант и многобройни отличия в литературата, изобразителното изкуство и компютърното рисуване.

Голямата звезда на българският футбол бе много горд с постиженията на финалистите от своята фондация, като не пропусна да поздрави и техните родители, които са важна част от големите успехи на талантливите и амбициозни деца, така както и неговият баща е бил стимул за развитие му във футбола.

На 18 май в сградата на Регионалния исторически музей град Шумен се състоя церемонията по награждаването на отличените участници от Четвъртия Национален конкурс „Мадарският конник - символ на историческото минало и европейското бъдеще на България". Галина бе удостоена с второ място за своята компютърна рисунка „Пред портите на първата българска столица", с което доказа за пореден път своя талант на художник не само с четка и графити, но и с инструментите на графичните редактори. Младото момиче завоюва най-високото отличие на конкурса в раздел Компютърна рисунка в своята възрастова група, понеже първо и трето място не бяха присъдени.

През месец май талантливото момиче от Стара Загора спечели награда и в Националния литературен конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев" - София, посветен на 110 годишнината от рождението на писателя, тя впечатли журито и зае първо място в своята възрастова група. Конкурсът се проведе в рамките на програмата за честване на 110 години от рождението на Ангел Каралийчев и се организира от Национален дворец на децата и МОМН.