Ежегодно БЧК-Стара Загора помага на десетина бездомници
Ежегодно БЧК-Стара Загора помага на десетина бездомници / DarikNews.bg, Невена Божкилова
Ежегодно БЧК-Стара Загора помага на десетина бездомници
37384
Ежегодно БЧК-Стара Загора помага на десетина бездомници
  • Ежегодно БЧК-Стара Загора помага на десетина бездомници

В Стара Загора да бъде създаден център за обучение на доброволци от цялата старозагорска област, които да действат при различни природни катаклизми, бедствия, аварии и катастрофи. Тази задача си е поставила местната структура на БЧК. Идеята е в рамките на тази и следващата година да се намерят доброволци, които да бъдат обучени как да действат в кризисни ситуации и да се сформират екипи във всички общини в Старозагорско.

В обучителния център ще се провеждат и опреснителни курсове, за да се припомнят и затвърждават уменията на доброволците. Това разясни за Дарик директорът на старозагорския БЧК Стефка Абаджиева.

Местната структура на БЧК помага ежегодно на около десетина бездомници, които търсят помощ от институцията. Има идея, която е в дългосрочен план, за създаването център за временно настаняване на хора, останали без подслон, обясни Абаджиева. Предвижда се това да стане в собствена база на БЧК, която се намира на езеро "Загорка". Нужен е основен ремонт и разбира се средства. В момента работата по тази идея е на етап предпроектно проучване.

Подробности може да чуете в прикачения звуков файл