Емил Христов е председател на Общинския съвет
Емил Христов е председател на Общинския съвет / DarikNews.bg

Емил Христов е председател на Общинския съвет с мандат 2011-2015.

Тържественото заседание на новия местен парламент ръководи областният управител Йордан Николов. Митрополит Галактион отслужи молебен за здраве и успехи и призова всички присъстващи да помогнат за довършване строителството на новия Храм на името на Свети Игнатий Стазогорски.

Емил Христов е председател на Общинския съвет
netinfo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Новият кмет Живко Тодоров, кметове на 17 населени места и 51 общински съветници получиха удостовернията си от председателя на общинската избирателна комисия Таньо Брайков и положиха клетва.

Четирима са заместниците на председателя на Общинския съвет Емил Христов. Това са Методи Пенчев от „Съюз Стара Загора", Тенко Руканов от ГЕРБ, Георги Гьоков от БСП и коалиция и Радка Савова от Атака. Заседателите избраха деветчленна временна комисия, с председател Тенко Руканов, която до месец трябва да предложи актуализация на правилника за организация на Общинския съвет.

Към момента вече са оформени и групите в местния парламент. Най-голямата, с 23-ма заседатели, е тази на управляващите от ГЕРБ, с председател организационният секретар на партията Пламен Йорданов.

9-членната група на БСП и коалиция ще се ръководи от Илия Златев. Недялко Ангелов е ръководител на групата „Новата Стара Загора", а Георги Ранов на Синята коалиция. На следващата сесия своите документи за група ще представят от ЛИДЕР.

Председателят на местния парламент Емил Христов свика съветниците на второ заседание този четвъртък от 9 часа.