Деца и майки се състезават за кулинарен приз в Чирпан
Деца и майки се състезават за кулинарен приз в Чирпан / Община Чирпан

Кулинарно състезание за деца и майки „Аз готвя с мама" организира за Денят на жената Община Чирпан.

Надпреварата между малките майстори на вкусотии ще започне ден преди празника - на 7 март от 16,30 часа в Междуучилищния център в Града на Яворов.

Победителят вще бъде избран след успешното му преминаване на три кръга, уточняват от звено „Култура и ВО".

Кулинарното състезание „Аз готвя с мама" е част от Културния календар на община Чирпан за 2012г., в който, освен традиционните, общинското ръководство, съвместно експертите от звено „Култура и ВО", залагат на новите и интересни мероприятия, с които се надяват искрено да радват жителите на града.

Всички деца, които желаят да се включат, е необходимо да изпратят писмо на тема „Магията на мама", като се посочи точната рецепта и продуктите, нужни за любимото ястие, което ще приготвите заедно, трите имена на участниците в отбора и телефон за връзка.

Писмата изпращайте на имейл: kultura_chirpan@abv.bg или на адрес, на който може и лично да го пуснете в урната във фоайето, сградата на Общинска Администрация Чирпан, на пл. „Съединение", Център за информация и услуги, ет. 1 за звено „Култура". Най-оригиналните писма, изпратени в срок до 5.03.2012г., ще бъдат допуснати до Втори кръг.

В следващия етап от състезанието отборите ще се състезават за приза „За мен и мама кулинарни тайни няма". Всеки отбор ще се състои от по 4-ма души (мама и малки помощници), ще се допускат само рецепти с минимална термична обработка или асортимент от рецептурника на студената кухня. Максималното време за приготвяне на ястието трябва да е до 15 мин.

В третия кръг от кулинарното състезание ще се обяви и победителят.