ЦИКМИ не уважи жалбата на Янев. СДС се жалват.
ЦИКМИ не уважи жалбата на Янев. СДС се жалват. / Д.Бобева-архив

“Няма нищо вярно. Няма никакви внесени жалби нито в АС, нито в ОИК, нито в ЦИКМИ ”.
Така отговори на отправените упреци от лидерите на СДС Пламен Юруков и Пламен Радонов председателката на ОИК в Казанлък Милена Кацарова. Тя не приема упреците им за несъответствия в данните от протоколите, тъй катопартиите разполагали само с извлечения от тях, а не с целия. Всички данни са преглеждани и проверявани по два пъти преди да се отпечата крайния протокол, заяви още Кацарова.
Тя и колегите й вече са претръпнали на упреци, но и не крият , обвинението ан Радоново в некомпетентност ги огорчава.
С подобно отношение към работата на ОИК за следващите избори трудно ще се намерят представители на различни партии, които да имат желание да участват в нея, каза Кацарова.
Вчера от СДС поискаха председателят на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев да напусне парламентарната група на ОДС.
По сведения на общинските структури на СДС в Казанлък, от партията "Ред, законност и справедливост" са били купувани гласове на изборите в Сандански и Казанлък, каза Юруков.
СДС иска касиране на изборите в Казанлък, каза пред журналисти главният секретар на партията Пламен Радонов.По думите на Радонов, изборите в Казанлък били незаконни.
Той посочи, че бюлетините не са били съставени, съгласно законовите регламенти за изписване на партиите, които се включват в дадена коалиция, има несъответствие между намерените в урната бюлетини и броя на избирателите.
Според Радонов, ставало дума за около 700 бюлетини разлика. Несъответствия били открити и в изборните протоколи.

Късно снощи стана ясно, че ЦИКМИ оставя без уважение жалбата на председателя на казанлъшката организация на „Ред, законност и справедливост” Иван Тишев. Жалбата на Тишев е срещу Решение 313 на ОИК в Казанлък и касае изборния процес. Тя бе внесена в Комисията на 21 Юни от Тишев и гл. секретар на "Ред, законност, справедливост" ЯНе Янев. Жалбата бе срещу изписването на имената в бюлетината на накои коалиции, което било "подвеждащо и заблуждаващо избирателя".

С Решение № 1 230 Централната комисия за местни избори определи Жалбата като неоснователна.