Човек изгоря в пожар, огнеборците откриха снаряд в пламъците
Човек изгоря в пожар, огнеборците откриха снаряд в пламъците / Георги Манев-ПРЕС ТВ

69-годишен мъж от Казанлък загина, затиснат от пламъците на пожар избухнал от казан за варене на ракия.

Инцидентът стана днес по обед в казанлъшкия квартал "Изгрев" в района на т.н. Козарници на бай Радой. Загиналият е именно козарят Радой Доков, който останал в пламъците при опит да изведе от лумналата постройка десетината козички, които се намирали по това време в кошарата.

По време на пожара са гръмнали и газови бутилки, които допълнително усложнили ситуацията.

Като причина за пожара огнеборците сочат внезапно разпалил се казан за варене на ракия, инсталиран в близост до козарниците. В пламъците освен загиналия 69-годишен мъж, са изгорели и 7 или 8 козички. Съседът на козаря успял да спаси само 2 ярета.

Като геройство се оценява жестъ на ст. полицай Митко Стоилков от РПУ-Казанлък, който успява да изведе от пламъците и две жени, останали в района на пожара. По време на потушаването на пожара е открит и снаряд, но без взривател. Евакуирани са живещите наблизо, както и огнеборците, участвали в гасеното. На мястото на инцидента са служители на КОС и Криминална полиция.

В късния следобед днес стана ясно, че на мястото на пожара е открит и втори снаряд , със взривател. Все още не е намерено тялото на козаря Радой Доков, който за последно е видян да влиза в постройките с пламъците, за да спаси животните си.