Благотворителна вечер събра 11 200 лева в подкрепа на Операта
Благотворителна вечер събра 11 200 лева в подкрепа на Операта / chambersz.com

11 200 лева бяха събрани на благотворителна вечер, организирана от 16 неправителствени организации и клубове от Стара Загора. Сумата ще бъде предоставена на Държавната опера в града, за да се подпомогне дейността на културната институция.

Проявата под надслов Коледната трапеза на обединена Европа се организира за пета поредна година. На нея се представят традиционни български блюда и коледните сладки на всяка от 28-те страни членки на Европейския съюз. Те се приготвят от ученици на Професионална гимназия по обществено хранене „Райна Княгиня" - Стара Загора. Концерт изнесоха солистите, хорът, оркестърът и балетът на Държавна опера-Стара Загора. В програмата му бяха включени коледни песни и мюзикъли.

Входът за събитието бе с покани, а освен чрез тях средствата бяха набрани от благотворителен търг на кулинарни специалитети и колекционерски вина, както и чрез традиционната за тази проява томбола.

По време на Благотворителната вечер бяха връчени и традиционните награди, предоставени от различни клубове. Наградата на Ротари клуб - Стара Загора получи Георги Найденов - ученик от 12-и клас на Професионалната гимназия по електротехника „Георги С. Раковски" за високи постижения в областта на историята и археологията и за принос в популяризирането на историческото наследство на Стара Загора.

Клубът на работодателя награди Димитър Любомиров - ученик в 12-и клас в Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан" за високите му постижения в областта на точните науки и за успешното му участие в регионални и национални състезания и олимпиади.

Наградата на Граждански клуб ЛИПА спечели Мартин Германов - ученик от Природо-математическа гимназия „Гео Милев" за високи постижения в областта на математиката и физиката и за участието си в множество регионални и национални математически конкурси и състезания.