21-годишна студентка инсценира отвличането си
21-годишна студентка инсценира отвличането си / netinfo

Полицията в Стара Загора разкри случай, при който 21-годишна студентка по икономика инсценира собственото си отвличане.

Над 100 полицейски служители са участвали в издирвателните мероприятия, след като мъж съобщил в полицията, че е отвлечена бременната му съпруга.

Съобщението за отвлечената Жулиета Стойкова е постъпило от съпруга й на 10 ноември в дежурната част на РПУ - Стара Загора. Малко преди това съпругът Димитър позвънил на бременната си жена, но разговорът не успял да приключи, защото се чул шум, а Жулиета казала, че вкъщи нахлуват двама полицаи. Мъжът тръгнал към къщи и там намерил кръв, счупени чаши и следи от насилие.

От месец май Димитър е получавал няколко заплахи по телефона, които са имали ревностен характер. По повод заплахите за живота на съпругата му той е подал жалба в полицията.

По-късно похитителят изпратил съобщение на мобилния телефон на Димитър, в който казвал, че ако иска жена му и детето му да се върнат живи и здрави, трябвало да приготви 25 хиляди евро.

След издирвателните мероприятия се установява, че Жулиета е в Пловдив при нейна приятелка. На приятелката си тя обяснила, че трябва да отиде по работа в София, искала да си осинови дете. Жулиета обяснила, че е напълняла след шок, предизвикан от катастрофа.

В целия сюжет едно от верните неща е, че наистина Жулиета е била бременна, но след въпросната катастрофа, която също не е измислена, е направила спонтанен аборт. Всички обаче продължавали да мислят, че Жулиета е бременна.

Според комисар Михайлов, директор на Областна дирекция "Полиция" мотивите за инсценировката са два - от семеен и от финансов характер. Всичко е било замислено отдавна, тъй като студентката си набавила за целта и друг мобилен телефон и няколко карти.

Полицията се е извинила на осем души, заподозрени като евентуалните похитители на младата жена.

От полицията ще настояват за изготвяне на психиатрична експертиза на студентката. По случая е образувано дознание.