полиция
полиция / Dariknews.bg, архив
Засилват охраната на оживените места по празниците
93281
Засилват охраната на оживените места по празниците
  • Засилват охраната на оживените места по празниците
В България и в цяла Европа има повишен риск от терористична дейност, но конкретна заплаха за страната ни няма. Това каза на пресконференция изпълняващият длъжността главен секретар на МВР Георги Арабаджиев.

Полицията с препоръки за спокойни празници
 
Той посочи, че МВР, съвместно с ДАНС и с Националния контратерористичен център, проверява задълбочено всеки подаден сигнал.

От МВР призовават гражданите своевременно да уведомяват компетентните органи - на телефон 112 и на телефона на Националния контратерористичен център - 8 147 070,- когато забележат съмнително поведение или пакети и вещи, оставени за дълъг период без надзор.
 
По време на Великденските празници на местата с голямо струпване на хора ще има засилено полицейско присъствие, посочи Арабаджиев. Той добави, че от министерството предварително се извиняват, че гражданите може да бъдат поставени в ситуации на дискомфорт, включително и заради физически проверки.
 
Полицията със засилени проверки за Великденските празници
 
Ще бъде засилен и контролът на движението по пътищата, посочиха от МВР.
 
Полицията ще извършва проверки в цялата страна, както за употреба на алкохол от шофьорите, така и за употреба на наркотици. От МВР посочиха, че от началото на годината в страната са регистрирани 1366 тежки пътни произшествия, при които са загинали 122 души, а 1630 са били ранени. По брой загинали на милион души, страната ни се нарежда на предпоследно място в Европа, добавиха от ведомството. От МВР напомниха, че шофьорите, които превозват пътници без колани, както и самите пътници, подлежат на санкция.
 
Засилено ще бъде присъствието на полицейските патрули и в столичните квартали, за да се предотвратят обири на домовете, каза директорът на СДВР Младен Маринов.