/ iStock/Getty Images
Започна запълването на дупките по уличните платна в район "Изгрев", съобщи кметът на района Делян Георгиев.

Работата започва от ж.к. "Изток" и ще продължи в другите два квартала в района - "Изгрев" и "Дианабад", веднага когато времето позволи. След температурните инверсии, много дупки и пропадания се образуваха по кварталните улици, което създава редица рискове и неудобства пред шофьорите и пешеходците, посочва кметът.

Той отбелязва, че уличната мрежа в район "Изгрев" отдавна се нуждае от цялостно преасфалтиране, но скромният бюджет, с който разполага районната администрация не позволява подобен разход.

Според Георгиев е време да се помисли за по-трайно разрешаване на проблема с пътната инфраструктура от страна на Столичната община. За да бъдат ефективни, районните администрации се нуждаят от адекватно финансиране от страна на София, посочва той.

Рекордният бюджет на столицата за 2022 г. е една добра предпоставка за чувствителна промяна на условията на живот на гражданите, стига разбира се, да има желание и воля за това. Нашата администрация е готова да си свърши адекватно работата във всеки един момент, пише в социалната мрежа Георгиев.
БТА