Възрастните отбелязaха празника си с митинг-концерт в София
Възрастните отбелязaха празника си с митинг-концерт в София / netinfo
Единна организация на пенсионерите и Закон за участие на пенсионера в обществено-политическия живот в България поискаха участниците в манифестацията, организирана от Движение "Народен юмрук" по случай Международния ден на възрастните хора.

Около десетина души се включиха в пенсионерското шествието, което премина по булевард „Витоша” и стигна до площад „Независимост”. Възрастните хора се обърнаха към президента Георги Първанов и премиера Сергей Станишев с искания за по-високи заплати за работещите българи и минимална пенсия от 400 лева от януари догодина.

Пенсионерите се обявиха против разединените и много на брой организации, които не могат да разпределят ефективно социалните придобивки, отпуснати от държавата, каквито са почивките на море и планина. Възрастните хора поискаха още активно участие в политическия живот и специален час на старейшините, който да се излъчва от националните медии.

Международният празник на пенсионерите беше отбелязан и с митинг-концерт пред паметника „Цар Освободител”. Инициативата на „Обединения съюз на пенсионерите” обаче няма да продължи със заплануваните шествия под три лъча, защото не се събраха достатъчно участници.