вода
вода / ThinkStock/Getty Images
На 25 септември 2017 г. (понеделник), във връзка с монтаж на спирателни кранове на ул. „Върба“, с. Мрамор, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
с. Мрамор, с. Житен, с. Доброславци, ул. „Царско село“ и бивш стопански двор
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: с. Мрамор – на площада пред кметството; с. Житен – на площада пред кметството.

На 25 септември 2017 г. (понеделник), във връзка с извършване на ремонтни дейности на ул. „Кукуряк“, жк. „Овча купел“ I, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
по ул. „Кукуряк“ от бл. 610 до бул. „Президент Линкълн“
района между ул. „Кърпикожух“, ул. „748“, ул. „Месечинка“, ул. „Кукуряк“, бул. „Президент Линкълн“.
С понижено налягане ще бъде района между: ул. „Кукуряк“, бул. „Президент Линкълн“, ул „Безименна“ пред бл. 601/603.
 При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Кукуряк“ пред магазин „Кауфланд“.

На 25 септември 2017 г. (понеделник), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Царибродска“, жк. „Зона Б-19“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
по ул. „Царибродска“ от ул. „Д-р Калинков“ до ул. „Три уши“
по ул. „Три уши“ от ул. „Димитър Петков“ до ул. „Царибродска“
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Три уши“ ъгъла с ул. „Царибродска“.

На 25 септември 2017 г. (понеделник), във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Орешковица“ с. Бистрица, се налага спиране на водоподаването от 9:00  до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
вилна зона „Градище“, вилна зона „Ловджийска чешма“
вилна зона „Беликата“ - ул. „Славей“, ул. „Невен“, ул. „Роза“, ул. „Малина“
 
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: вилна зона „Градище“ – ул. „Младежка“ ъгъла с ул. „Зорница“; вилна зона „Ловджийска чешма“ – пред чешмата; вилна зона „Беликата“ – ул. „Невен“ ъгъла с ул. „Роза“ .
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване  мътността на водата.
След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

На 25 септември 2017 г. (понеделник), във връзка с пресвързване на сградно водопроводно отклонение в жк. „Суха река“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
бл. 212, бл. 213, бл. 214, бл. 214А – висока зона
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: до бл. 212.

На 25 септември 2017 г. (понеделник), във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Босилек“ вилна зона  „Симеоново - север“, се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 19:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
по ул. “Босилек“ от бул. „Симеоновско шосе“ до ул. „Света Мария Магдалина“, ул. „Д-р Кръстю Кръстев“
по ул. „Вельо Топаловски“ от ул. „68“ до ул. „Босилек“
 При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Босилек“ ъгъла с ул. „Вельо Топаловски“.
 
На 25 септември 2017 г. (понеделник), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Освобождение“, жк. „Разсадника - Коньовица“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
по ул. „Освобождение“ от бул. „Възкресение“ до бул. „Вардар“
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Освобождение“ ъгъла с бул. „Възкресение“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.
Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 121 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx .

“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.