/ Dariknews.bg
Полицията в Перник е с нов директор. Със заповед на министъра на вътрешните работи  Валентин Радев, за директор на Областната дирекция на МВР е назначен старши комисар Димитър Попов. Днес той беше представен пред състава на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

Димитър Попов е роден на 19 октомври 1971 г. в Долни Дъбник, област Плевен.  В системата на МВР е назначен през 1992 г. във Второ РУ при ОДМВР – Плевен в сектор „Охранителна полиция“. През 2001 година е преназначен в столицата към СОД на МВР. 2005 година постъпва в „Криминална полиция“ на Второ РУ – СДВР.  2010 гоидна заема длъжността началник група „Криминална полиция“ при СДВР. От началото на 2017 г. до момента е началник сектор „Криминална полиция“ при Трето РУ – СДВР.

При представянето му, главен комисар Маринов подчерта, че Димитър Попов е изключително подготвен и консенсусен, като ще работи за ограничаване на престъпността в региона и в полза на гражданите на Пернишка област.

„Ще бъда на разположение по всяко време и всеки един от вас може да ме търси и дискутираме всичко, свързано с работата по предотвратяване и разкриване на престъпления и всякакви други теми“, сподели старши комисар Попов, обръщайки се към състава на областната дирекция.