Подпалена в Студентски град кола може да е на убийците на Стоименов
Подпалена в Студентски град кола може да е на убийците на Стоименов / снимка: БГНЕС

Полицията продължава да издирва килърите на 53-годишния Веселин Стоименов, който беше застрелян снощи в столицата. Тази сутрин на мястото, където беше намерен трупът на бизнесмена, е извършен повторен оглед.

Стоименов е бил издебнат и застрелян на влизане във входа на блока в затворения комплекс на „Симеоновско шосе".

Убийство в София, жертвата е сочен за ликвидатор на ВИС-2

Убийството снощи е станало малко преди 20:30 часа в блок 19 на луксозния комплекс "Макси". По Стоименов е стреляно няколко пъти, като около трупа му са намерени поне 7 гилзи. Фаталният изстрел е този в главата на 53-годишния мъж. Окървавеното му тяло е намерено от жена във входа на кооперацията и се предполага, че той е бил проследен и причакан от убийците си.

Една от версиите, по които криминалистите работят, е Стоименов да е ликвидиран заради засегнати бизнес интереси. Името на Веселин Стоименов се свързва с ъндърграунд средите от годините на прехода. Той е спряган и като един от наследниците на убития президент на "ВАИ холдинг" Георги Илиев и сочен за ликвидатора на групировката ВИС-2.

Стоименов застрелян с „Макаров", убийците вероятно са трима

Неофициално се смята, че след смъртта на Илиев Веселин Стоименов, по прякор Дебелия, е поел управлението на хотелите и заведенията на групировката по Черноморието.
Към днешна дата бизнесът на Стоименов е широк - той е участвал в поне 5 фирми, ангажирани с огромен спектър от дейности, предимно по Черноморието, но и в София.

Според информация в Търговския регистър Стоименов е собственик на фирмата „Венис" ООД, която стопанисваше атракционните лодки за разходка по река Ропотамо в резервата край Приморско.

Този бизнес обаче през последните години се свързва с шумни скандали и съдебни дела. Стоименов участва още във фирмите „Веселин" EТ „Стоименов мотор спорт", „Хемус инвест" ООД, „Ер Ви Инвестмънт" ООД, „Сохо ООД", като последната се занимава с широк спектър от дейности в туристическия бранш.

В същото време, когато Веселин Стоименов е застрелян в жилищния комплекс, в „Студентски град", в района на Зимния дворец е получен сигнал за горящ автомобил.

Запалено е било БМВ, което е изгоряло до основи. От полицията не дават информация дали двата криминални случая са свързани, но неофициално се предполага, че опожарената кола е използвана от убийците на 53-годишния бизнесмен.