/ iStock/Getty Images
Пързалката се намира в близост до националния стадион "Васил Левски"
Ледената пързалка на стадион „Юнак“ отваря врати на 2 декември. До 150 души ще могат да карат едновременно в рамките на една сесия, продължаваща 90 мин. Това обяви управителят на пързалката Явор Маринов. Той увери, че спортът ще може да се практикува при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, като за целта ще бъде създадена специална организация.

„Което значи 2 метра разстояние между хората, редене на опашки, абсолютно задължително е използването на маски от всички, които желаят да са на обекта. Спазване на броя на хората, които ще са на пързалката“, обяснява Маринов и изчислява, че на човек ще се падат по 8 кв. метра свободно пространство за всеки човек при капацитет на леденото съоръжение от общо 1200 кв. м.

Управителят каза, че от днес вече са отворили и пързалките в Пловдив и Русе, и се надява да няма проблем с това, че ще дадат възможност на жителите на София да спортуват и да се забавляват, спазвайки всички мерки и ограничения.

Той посочва, че след всяка сесия ще се прави дезинфекция на кънките и пейките.

„Изчакване на пейките пред пързалката няма да има. Допускат се точно 150 човека. Ще имаме охрана на вратата, която ще допуска само определения брой хора, които могат да влязат за една сесия. В момента, в който приключи сесията и хората излязат, ще се допускат следващите“, заявява Маринов и обявява, че заведението, което се намира на територията на пързалката няма да работи.

Той коментира, че очаква тази година да е по-слабо от миналата годишна, макар че няма да има работеща конкурентна пързалка в близост и пояснява, че въпреки това броят на персонала е увеличен с 50%, за да могат да гарантират спазване на мерките на терен.

По отношение на цените, Маринов казва, че има лека корекция в тях и припомня, че за 3-та поредна година запазват безплатния вход за деца до 13 годишна възраст, които трябва да представят бележник или ученическа карта както и да носят свои кънки или да наемат такива срещу 6 лв. Безплатните сесии започват в 10 ч. и 16 ч. и са с времетраене от 90 мин.
БГНЕС