Отново запалени коли в София
Отново запалени коли в София / netinfo
Отново запалени коли в София
48358
Отново запалени коли в София
  • Отново запалени коли в София

За поредна нощ горяха коли в София. Два автомобила са били опожарени в кварталите "Люлин" и "Дружба".

Около 1.00 часа в квартал "Дружба" е запален първият автомобил - "Мерцедес". Опожарен е предният капак и задната част на колата, собственост на 24-годишен криминално проявен младеж.

Малко след това е подаден сигнал и за подпален автомобил в квартал "Люлин", до бл. 228, където в близост вече имаше запалени автомобили. Обгорени са седалката и воланът на колата.

За два месеца в София са унищожени над 50 коли. През последните две седмици бяха унищожени коли и в други градове на страната. Преди три дни бяха подпалени две коли и в Силистра.

Софийският районен съд пусна от ареста под парична гаранция от 700 лв. 27-годишния Радослав Стоянов, който бе обвинен за палеж на коли в столичния кв. "Захарна фабрика".

За палежите на автомобили до момента са задържани още двама души - Владислав Николов-Куката и 29-годишният Юлиян Ковачки. В петък съдът остави Куката в ареста. Той е обвинен за палежа на три коли в квартал "Западен парк".

Втори за палежите бе задържан Юлиян Ковачки. Той е обвинен за палежа на коли в "Младост" и "Хаджи Димитър". Ковачки също е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", взета му от първата съдебна инстанция.

Като една от мерките за справяне със ситуацията от МВР са се обърнали към бензиностанциите с искане да подават сигнали за хора, които пълнят туби с гориво.

Вицепремиерът Цветан Цветанов отказа да се ангажира дали става въпрос за организирана група или случаите на палежите не са свързани помежду си, но подчерта, че всеки случай е строго индивидуален.

Цветанов обясни, че МВР предприема редица мерки, за да спре палежите на коли, като сред тях е засилено присъствие на патрули в кварталите.

Вътрешният министър призова и гражданите, които станат свидетели на палежи, да подават сигнали в МВР.