Оставиха зад решетките единия от убийците на бременната Петя
Оставиха зад решетките единия от убийците на бременната Петя / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Съдът остави в ареста Емил Азов, който е обвинен за убийството на бременната Петя Тодорова. Младата жена бе открита мъртва на 5 март в шахта в столичния кв. „Западен парк”.

Пред магистратите през сълзи Емил помоли за по-лека мярка с аргумента, че няма да извърши ново престъпление и да се укрие тъй като всички комшии го познавали. Момчето не е искало да убива Петя, а само да я сплаши, заяви адвокатката му Цветана Лахчева.

Съдът обаче мотивира решението си с факта, че Емил Азов и Михаил Миков са направили пълни самопризнания за обстоятелствата, при които са убили девойка. Освен това Емил демонстрирал агресивно поведение и нежелание да спазва обществените норми. Криминалисти установиха, че 20-годишната Петя Тодорова е удряна с дървета, ритници, душена е, а по-късно била захвърлена жива в шахтата.

На 8 март Емил и Миков признаха пред магистратите, че искрено съжаляват за стореното. Двамата се запознали с Петя по интернет, имали и интимни отношения с нея. 19-годишният Емил тогава обясни, че бил афектиран заради нежеланата бременност на Петя и затова планирал убийството. Двамата ги грози минимална присъда от 15 години лишаване от свобода или доживотен затвор, без право на замяна.