/ ThinkStock/Getty Images
Общинари не последваха призива на Крусев, отидоха на работа с коли
97408
Общинари не последваха призива на Крусев, отидоха на работа с коли
  • Общинари не последваха призива на Крусев, отидоха на работа с коли
Съпругата на вътрешния министър Валентин Радев - Лорита Радева, е от малкото неразбрали за призива на заместник-кмета по транспорта Евгени Крусев гражданите на София да оставят личните си автомобили и да ползват градския транспорт заради затрудненото движение в столицата във връзка със Срещата на върха днес, както и протестите на превозвачите по „Цариградско шосе”.

Лорита Радева каза пред „Дарик”, че ако е знаела, е щяла да се постарае да се предвижи по друг начин.

Тази седмица Евгени Крусев помоли гражданите на столицата да оставят колите си на 16-ти и 17-ти заради усложнената пътна обстановка в тези дни. Той предупреди, че има вероятност и градският транспорт да закъснява, но все пак за столичани би било по-добре с него.

Дарик попита няколко общинари дали те самите са заложили на градския транспорт днес. Лорита Радева – председател на комисията по екологията каза, че не е разбрала: „Не съм чула за призива на Крусев, иначе при всички случаи бих се съобразила с това. За мен беше много важно да стигна навреме за заседанието, но ако бях чула призива на Крусев, щях да подредя по друг начин пътуването си.

Светослав Витков – общински съветник от Политическа група 5 обясни, че няма друг възможен транспорт: „Оттам, откъдето идвам, няма друго с което да дойда. Крусев хубаво е призовал, но и той се движи с кола, даже с шофьор“.

Венци Мицов от същата партия днес също беше с кола – по здравословни причини: „Имам проблеми с костите и единият ден дойдох с метрото и си взех доста сериозна порция ходене, но днес вече съм с кола. Не мога да си позволя да ходя толкова всеки ден“.

Кметът Йорданка Фандъкова каза, че днес на работа е дошла по обичайния начин – с кола, но се е погрижила Центърът за градска мобилност да следят внимателно обстановката и ако има нужда, да се увеличават превозните средства.