/ Дарик Добрич
Кандидатът на "БСП за България" Станислав Владимиров води в Перник при обработени 47,19% секционни протоколи, съобщава ОИК. За социалиста са гласували 41,61% от избирателите. Досегашният кмет и кандидат за втори мандат от ГЕРБ Вяра Церовска получава на този етап 38,52% от гласовете.

В Радомир при 98,17% обработени протоколи води избраникът на ГЕРБ Пламен Алексиев, за който са гласували 42,58%. Втора е претендентката на БСП Евдокия Асенова, предпочетена от 19,61% от гласоподавателите.

Избрани са кметове на общините Трън, Брезник, Ковачевци и Земен. В Трън ще продължи да управлява досегашният кмет, издигнат от ГЕРБ Цветислава Цветкова, която е получила доверието на 71,65% от избирателите. Начело на най-малката община Ковачевци остава досегашният кмет, издигнат от "БСП за България" Васил Станимиров, подкрепен от 75,91% от гласоподавателите.

В община Брезник отново е избран независимият Васил Узунов със 72,7% от вота на избирателите. За шести мандат на кметския стол в Земен застава досегашният кмет и избраник на ГЕРБ Димитър Сотиров.
БТА