Изготвя се проект за шумоизолация на бул.„Георги Софийски” и „Акад. Иван Гешов”
Изготвя се проект за шумоизолация на бул.„Георги Софийски” и „Акад. Иван Гешов” / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Изготвя се проект за шумоизолация на бул.„Георги Софийски” и „Акад. Иван Гешов”
55955
Изготвя се проект за шумоизолация на бул.„Георги Софийски” и „Акад. Иван Гешов”
  • Изготвя се проект за шумоизолация на бул.„Георги Софийски” и „Акад. Иван Гешов”

От днес се възстановява движението по булевард „Иван Гешов". Движението по кръстовището бе затворено заради ремонтни дейности, които започнаха в началото на април. Тепърва обаче предстои същинската част на ремонта, която цели изграждането на кръстовище на две нива между булевардите „Иван Гешов" и „Георги Софийски", което да намали времето за преминаване през тях. Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов обясни, че в плановете за ремонта най-вероятно ще залегне и проект за шумоизолация, който ще бъде изготвен най-късно до понеделник. След като проектът бъде готов той ще бъде представен на живущите в района, за да се доуточни с тях дали ще влезе в сила.

Ремонтът на кръстовището ще осигури безконфликтно преминаване по булевард „Иван Гешов" и ще намали трафика според председателя на столична община Елен Герджиков: „От днес се възстановява движението, както е било преди това - тоест има движение във всички посоки. До Нова година тук ще има безконфликтно преминаване от бул. „Борис" до бул. „България".

Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов заяви, че очаква шумоизолацията на кръстовището да допринесе за увеличаването на ефикасността на булеварда след като ремонтът по него бъде завършен: „Винаги има какво допълнително да се желае във всяка дейност, във всяка сфера, включително и в пътното строителство. Ние ще направим всичко, каквото е необходимо, в рамките на изпълнението на този проект да бъдат минимизирани шумовите нива".

Христов допълни, че в бъдещите планове за ремонти на кръстовищата в столицата ще се включват и проекти за намаляване на шума по тях.

Изготвя се проект за шумоизолация на булГеорги Софийски и Акад Иван Гешов
netinfo