Започва Деветия Есенен театрален салон
Започва Деветия Есенен театрален салон / netinfo

Най-нашумелите столични постановки могат да бъдат видяни от сливенската публика от 17 до 30 септември в Драматичен театър „Стефан Киров“ . В афиша на тазгодишния Есенен театрален салон са имената на театралните звезди Мая Новоселска, Владимир Карамазов, Юлиян Вергов, Захари Бахаров, Силвия Лулчева

. Да покажат свои спектакли на сливенска сцена са поканени Сатиричният и Младежкият театър. Сливенският драматичен театър ще допълни театралната панорама с две любопитни заглавия.

Започва Деветия Есенен театрален салон
netinfo

Деветият Есенен театрален салон се открива на 17 септември от Сливенския театър, с балканската черна комедия „Show Must Go On: Лари Томпсън. Трагедията на една младост.” Авторът - сръбският драматург Душан Ковачевич, сценарист на филма на Емир Костурица „Ъндърграунд”, вече 30 години дефилира успешно по българските театрални сцени. Режисьорът Васил Дуев е талантливият дебютант от миналогодишната Шекспирова пиеса.

Нов прелюбопитен прочит на Елинпелиновите разкази предлага спектакълът „Изкушение” – второто премиерно заглавие на Сливенския театър, с режисьор Добромир Цветков. Това е един затрогващ театрален разказ за съдбата на българското село и българина въобще, потопен в топлата атмосфера на човешката надежда за щастие. С лекота младите актьори създават по 3-4 образа и карат героите си от старите ленти да пращат послания с днешен адрес

. Фантастична клоунада на Мая Новоселска ще види публиката в спектакъла на Сатиричния театър „Едно малко радио”, под режисурата на Теди Москов. За ролята си актрисата, наричана „българския Чаплин”, получи най-големите театрални награди „Икар” и „Аскеер”.

Познатата от „Столичани вповече” актриса Силвия Лулчева блести в комедията „Любовна песен” на Младежкия театър. Американският режисьор Андрю Волкофф и актьорският състав препоръчват на зрителите след представлението да послушат вечните любовни песни, в които изкуството разчита на порива да чувстваш, да се радваш, да плачеш, да вярваш, да обичаш.