Задържаха трима за убийството в Шивачево
Задържаха трима за убийството в Шивачево / netinfo

Трима души са задържани  за убийството на възрастен мъж от Шивачево. И тримата са от новозагорско на възраст 25-30 години. Това съобщи на пресконференция директорът на Областна дирекция МВР - Сливен комисар Чавдар Божурски.

Сигналът за убийството е подаден в РУ - Твърдица на 19 декември 2009 година. Трупът на 76- годишният Кольо Колев от Шивачево е бил открит от съседи. Той е бил бивш миньор и живеел сам.

От направения полицейски оглед е установено, че е разбита входната врата на къщата. Колев е намерен по пижама в леглото, със завързани ръце и крака. В областта на главата са установени множество разкъсано-контузни рани . Вещите в помещенията са били разхвърляни,а  шкафовете  отворени.  Криминалистите заявиха, че убийството е извършено около 1.30 след полунощ на 17 декември миналата година. Възрастният мъж е починал по особено мъчителен начин.

Причините за смъртта според съдебния лекар са в резултат на травматичен шок , получен от множество удари в областта на главата и тялото, обясни Божурски. Мотивът за убийството е бил с цел грабеж. В момента се уточнява точната сума на откраднатите пари. 

Задържаните лица са били в пияно състояние. И тримата са криминално проявени, осъждани за кражби. Задържани са за 24 часа. По искане на Окръжна прокуратура - Сливен  предстои да бъдат задържани за 72 часа. 

 За тримата ще бъде направено искане за постоянна мярка за  неотклонение „задържане под стража" .  Обвинението е  за убийство по особено мъчителен начин и особена жестокост с цел грабеж, заяви Окръжният прокурор Пейчо Хитов.