Строят хотел и балнеосанаториум на Сливенски минерални бани
Строят хотел и балнеосанаториум на Сливенски минерални бани / Фейсбук

До две години и половина в Сливенски минерални бани ще бъдат изградени петзвезден хотел и балнеосанаториум. Там ще се развива здравен туризъм от най-високо ниво, съобщи  Кольо Милев – кмет на община Сливен.

Фирмата инвеститор в баните е инвестиционно консултантската компания, която за реализацията на проекта е купила от Областна управа два терена от по 3 декара. Според идейния проект, хотелът ще разполага с около 150 стаи, вътрешен и външен басейн, медицински и СПА център.

Кметът поясни още, че предстои фирмата да получи концесия за минералната вода. Инвестицията в Сливенските бани ще е за около 8 млн. лв. Там ще се открият поне 100 нови работни места, а в предлаганите СПА и лечебни процедури ще бъдат ангажирани местни медицински специалисти.

Очаква се първата копка на обекта да е през май или юни 2015 година. За осъществяване на проекта, инвестиционно консултантската компания ще си сътрудничи с партньори от Германия.

Градоначалникът допълни още, че пред завършване са проекта за водоснабдяването на минералните бани и изготвянето на концесионните процедури за отдаване под наем на минералната вода. „Предстои да бъде направен ремонт на питейния павилион, за да се осигури безпрепятствен достъп на гражданите. Ще бъдат извършени и други подобрения в района на баните, за да се благоустрои пространството и да стане по-привлекателно за бъдещи инвеститори“,  каза още  Милев.