Стотици опити за телефонни измами в Стралджанско
Стотици опити за телефонни измами в Стралджанско / Дарик Сливен, архив

Стотици опити за телефонни измами са направени през изминалите няколко дни на територията на община Стралджа. Болшинството от потенциалните жертви отказали за преговарят с измамниците и сигнализирали полицейските инспектори от местното Районно управление “Полиция”, тъй като са информирани за използваните сценарии, уточнява Татяна Павлова, говорител на Областната дирекция на МВР в Ямбол.

Регистриран е и случай на успешна измама. Вечерта на 7 януари, за времето от 20.45 ч. до 22.00 ч., жертва на телефонната атака станала 80-годишна жителка на с. Богорово. Тя е въвлечена в заблуждение по една от най-популярните схеми – спешна операция за поставяне на златни пирони. В случая като пострадал от тежка катастрофа е представен синът й. Под предлог за постоянна връзка с медиците телефонът е задържан отворен. Пред дома си възрастната жена предала на непознат мъж  900 лева, които уж щели да бъдат доставени в болницата с хеликоптер. По-късно разбрала,  че е измамена и потърсила помощ.

От полицията призовават хората да не се доверяват на “сляпо”, при подобни случаи незабавно да потърсят връзка с близките си и да уведомят полицейските служби на тел. 112.