Социалистите в Стралджа издигнаха кмета за депутат
Социалистите в Стралджа издигнаха кмета за депутат / netinfo

Социалистите от стралджанско  издигнаха за народни представители в новото народно събрание кандидатурите на Иван Георгиев и Митко Андонов.

По време на второто заседание на 19-та конференция на БСП в Стралджа се явиха 97 от общо избраните 130 делегати.

 От направения анализ  на събранията по селата стана ясно, че партийните организации/ПО/  по места най-често предлагат в новото НС да влязат  Иван Георгиев,/ кандидатурата му е издигната в 26 ПО, Митко Андонов, предложен за депутат в 19 ПО. Кандидатурата на  Атанас Мерджанов е издигната  в 21 ПО. В няколко от организациите социалистите са направили предложения и за  Стоян Проданов и Пенчо Пенев. Николай Вълчев, Янко Стефов, Николай Пенев издигнати от единични партийни организации са отпаднали поради  оттегляне на кандидатурите от самите тях.

ОбС на БСП в Стралджа даде висока оценка на работата на досегашните народни представители от Коалиция за България - Иван Георгиев, Петър Кънев, Стоян Проданов, Атнанас Мерджанов. Последва изборът , след който стана ясно, че стралджанската партийна организация застава зад кандидатурите за нар.представители на Иван Георгиев - 96 гласа,  Митко Андонов- 93 гласа. На трето място стралджанци поставят  Атанас Мерджанов, следван от Стоян Проданов и Петър Кънев.

В ЕП стралджанските социалисти желаят да бъдат представяни отново  от Кристиян Вигенин, получил общо 85 гласа.