Сливен отбеляза 2 юни
Сливен отбеляза 2 юни / Общински пресцентър Сливен

 

Ритуал по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България се състоя на площад „Х. Димитър” в Сливен. Венци и цветя поднесоха кметът на Сливен Кольо Милев и неговите заместници Иван Манчев и Румен Стоилов, народните представители от Сливенски избирателен район Юлияна Колева, Диан Червенкондев и Кирчо Димитров, председателят на Общинския съвет Соня Келеведжиева, Христо Тодоров – зам.-директор на Областната дирекция на МВР, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса, на военноинвалидите, от Военния клуб, политически партии и организации, граждани.

Цветя на признателност към патроните си поднесоха представители на ОУ „Христо Ботев”, НЧ „Хаджи Димитър” и НЧ „Христо Ботев” в града.

В 12.00 часа сирените в продължение на две минути оповестиха отдаването в цялата страна на почит към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България.

Чинтуловата чета при ПМГ „Добри Чинтулов” в Сливен, с ръководител майор Светлана Георгиева от Центъра за подготовка на танкови подразделения представи 20-минутна хореографска композиции по песни на Добри Чинтулов и популярни песни от българската естрада.

Проявата се организира от община Сливен и ПМГ „Добри Чинтулов”.