/ iStock/Getty Images
За карантинираните избиратели ще бъде пусната мобилна избирателна секция
В избирателните секции ще се влиза само, след като бъде измерена температурата на гласуващите, съобщиха от РИК-Сливен по повод обезопасяването на изборния ден.

"Избирателните секции в големите училища в общинските центрове ще бъдат разположени през стая, за да има дистанция между чакащите. Към момента се разпределят маски, ръкавици и дезинфектанти", съобщи говорителят на РИК Стелли Стефанова.

Областната болница в Сливен разкрива още едно COVID-отделение

Тя коментира как ще бъде организиран изборния ден в COVID отделенията и болниците. "Ще бъде осигурен коридор на тези, които са лежащо болни в болницата, да си гласуват отделно в секция и тези, които са в Covidотделенията - в отделна секция. Дори и в различни сгради да се намират COVID отделенията, секционната комисия, тази която е подвижната, ще обиколи COVID отделенията".

За карантинираните избиратели също ще бъде пусната мобилна избирателна секция. "Указанията са карантинираният да излезе. Дава му се бюлетината пред входната врата, да не се влиза вътре в помещенията, да се гласува пред входната врата".

"Изборните помещения, машините за електронно гласуване и химикалите ще бъдат дезинфекцирани през определен интервал от време", каза още Стефанова.
БНР