Села без ток и вода в община Стралджа
Села без ток и вода в община Стралджа / Дарик Сливен, Архив

Скъсване на ел. проводници, прекъсване на електрозахранването, без вода са част от населените места в община Стралджа. Това са последиците от  виелицата в района.

Без ток са селата Джинот, Каменец, Войника, Чарда, Саранско, Палаузово, Александрово. За сега в Лозенец без ел.захранване е само 1/3 от селото. От Тамарино и Каменец съобщават за паднали стълбове. 

Вода няма в село Войника. Заради затворени пътища е спряна доставката на хляб в селата Войника, Каменец, Тамарино, Саранско и Александрово. В село Поляна се опитват да се шегуват като твърдят, че ако брашното се изчерпи ще минат на луканка, съобщават от общината.

 Екипите на Домашен социален патронаж във Войника и Каменец, с активното съдействие на кметовете, разнасят храната на самотните и болните хора. Домашния социален патронаж също осигуряват обяд на потребителите.

Всички язовири на територията на общината се наблюдават и контролират. В Джинот  концесионерите са изпуснали водата на 50 %, в Поляна се стараят да   поддържат по-малкия язовир само  1/3 . В Тамарино предвидливо са пуснали водата през преливниците, в Чарда язовира е полупразен.