Резултати от националния ученически конкурс „Българските будители
Резултати от националния ученически конкурс „Българските будители / netinfo

Комисия от специалисти разгледа постъпилите в община Сливен близо 400 литературни творби, мултимедийни продукти и рисунки на участниците в Националния ученически конкурс „Българските будители". Награждаването на отличените разработки ще се състои на 31 октомври 2009 г. от 11,30 часа в зала „Май. Община Сливен поема ангажимент за настаняване на 31 октомври за класираните на първо място във всички категории /стихотворение, есе, разказ, рисунка, презентация, краеведческо изследване/  за двете възрастови групи.

Председател на комисията е  Христина Маркова - гл. експерт в Дирекция „Общо образование" в Министерството на образованието, младежта и науката, Райна  Далчева  - гл. експерт в Министерство на културата и специалисти от Община-Сливен и Регионалния инспекторат по образование.

В първа възрастова група - от 5 до 8 клас първо място за стихотворение печели петокласничката Весела Тошева от Пловдив. За разказ първа награда не се присъжда, за есе е отличена 13-годишната Ралица Джонгозова от Габрово. Във втора възрастова - от 9 до 13 клас, група първенци в същите категории са Светлана Няголова от Силистра, Евгения Лискова, 12 клас от Панагюрище и десетокласникът Тони Жеков от Троян. В категерия „Краеведчески изследвания" първото място отива в Етрополе при Нора Иванова от 11 клас. Първите места за рисунка печелят седмокласничката Калина Георгиева от Пазарджик и Силвия Ганчева от Бургас, на 17 години.

В категория „Мултимедийни проекти" на първо място в двете възрастови групи са Ивона Русева от Свищов и Динко Нейков и Кристиян Бояджиев, и двамата от Стара Загора.