Прекратиха правомощията на Соня Келеведжиева
Прекратиха правомощията на Соня Келеведжиева / Дарик Сливен, архив

 

С 21 гласа „за” и 17 „против” общинските съветници прекратиха предсрочно правомощията на председателя на Общински съвет - Сливен Соня Келеведжиева. Това стана на заседанието днес по предложение на групата общински съветници от ГЕРБ. В залата присъстваха 38 общински съветници, като гласуването бе тайно и се контролираше  от седемчленна комисия с председател Борислав Павлов.

След преброяването на бюлетините Соня Келевджиева каза: „За мен беше чест да бъда председател на Общински съвет - Сливен. Благодаря на общинска администрация и на Общинския съвет за съвместната ни работа през тези месеци. Желая на новия председател да работи единствено за благото на гражданите на Сливен”.

Сесията в момента продължава, като по предложение на групата на ГЕРБ се ръководи от заместник-председателя на Общинския съвет Борислав Павлов, като представител на най-голямата група в местния парламент.

От своя страна кметът Кольо Милев заяви, че не трябва да се правят политически схватки, политически игри и да се работи на ръба на търпението на гражданите. „Тези дребни политически игри каквито и да са те няма да окажат влияние върху работата на общината, тъй като имаме програма, която следваме", допълни Милев. Според него смяната на председател затруднява работата както на Общинския съвет,  така и на общината и не е добре за гражданите на Сливен.