Празничен конкурс организира Детският комплекс
Празничен конкурс организира Детският комплекс / DarikNews.bg, архив

Детски комплекс – Сливен организира Областен конкурс за сурвакници и обредни хлябове. В конкурса участие могат да вземат всички деца и ученици до 18-годишна възраст. Най-оригиналните и автентични сурвакници и обредни хлябове ще бъдат показани на изложба, която ще се проведе в зала „Май”, а авторите им ще бъдат наградени.

Към собственоръчно изработените сурвакници и обредни хлябове участниците трябва да приложат трите си имена, училището, в което се обучават, класът, в който са, а също така и възраст, постоянен адрес, и телефон за обратна връзка.

Крайният срок за предаването на авторските творби в Детски комплекс – Сливен /бивш Пионерски дом/ е до 17 декември. Творбите няма да бъдат връщани на авторите, уточняват организаторите.

На 19 декември от 11.30 до 14.00 часа ще се проведе вече станалата традиционна Работилница на Дядо Коледа, съобщава директорът на Детски комплекс Георги Иванов. Всички деца от града ще могат да развихрят своята фантазия и да направят интересни сурвачки, коледни и новогодишни украси, поздравителни картички и много други коледни изненади, носещи радостни изживявания в празничните дни.