Районният съд в Сливен остави в ареста мъж, причинил средна телесна повреда на брат си, съобщиха от прокуратурата.

Престъплението е извършено на 20 януари в сливенското село Трапоклово, когато между двамата братя е възникнал конфликт. Обвиняемият е взел меч - семейна собственост, с острие с дължина около 60 см.

Пребиха мъж в центъра на Перник

Насочил е меча към врата на брат си и го е заплашил с убийство. Пострадалият се предпазил от острието с ръка, като така са били срязани сухожилията на три от пръстите на дясната му ръка, което е довело до трайно затруднение на движението на крайника.

"Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, като обвиняемият е осъждан още за държане на наркотици и управление на автомобил след употреба на наркотици", каза говорителят на Районната прокуратура прокурор Катя Стаменова.

Предявените обвинения са за тежки умишлени престъпеления, за които законът предвижда над 5 години затвор. За средна телесна повреда се предвиждат от 5 до 12 години лишаване от свобода, като все още няма окончателна съдебно-медицинска експертиза за характера на телесната повреда, т.е. възможно е увреждането да е по-тежко.

За заплаха за убийство се предвижда до 6 години лишаване от свобода. Ще бъдат назначени експертизи, които да установят дали обвиняемият е бил под въздействие на определени вещества и какво е било психичното му състояние при извършване на деянието, посочи поркурор Стаменова.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.
Велина Василева, БТА