Обезвреждат събраните след взривовете до село Лозенец  боеприпаси
Обезвреждат събраните след взривовете до село Лозенец боеприпаси / БГНЕС, архив

Контролирани взривни работи на територията на „Берета трейдинг” база Стралджа – Мараш ще започнат след 6 февруари, съобщават от пресцентъра на община Стралджа. Изпратени са уведомителни писма до кмета на общината, кметовете на селата Лозенец и Горно Александрово, които са в непосредствена близост до складовете, за предстоящите действия. Унищожаването на събраните след инцидента на 5 юни 2012 г. боеприпаси е в изпълнение на указанията на Главна дирекция „Национална полиция”.

Взривните работи ще се извършват в светлата част на денонощието от 8,30 ч. до 16,30 ч. по предварително изготвен специален проект. Контролираното унищожаване на боеприпасите ще се извършва само на територията на база Стралджа, като няма да се отцепват и блокират територии извън нея. Взривните работи по никакъв начин няма да пречат на стопанските дейности в района, уверяват от фирмата. При мъгли и гръмотевични бури, взривни работи няма да се извършват.

Населението ще се информира три дни по-рано за всяко взривяване.

Със съдействието на община Стралджа информационни материали за предстоящите взривявания са разлепени в Информационния център на общината, ж.п.гарата, на автобусната спирка, пощата и на други места.