Новозагорче се състезава за приза Бебе на годината
Новозагорче се състезава за приза Бебе на годината / netinfo

Камелия Желева, бебето родено в първите минути на новата 2009г. в новозагорската болница „Света Петка Българска” ще се бори с още три бебета от страната за приза Бебе на годината 2009.

 Малката Камелия се е появила на бял свят 2.5 кг. и 48 см. Тя е петото дете в семейството на Таня Желева и Панчо Тачев, които живеят на семейни начала от 18 години. „Раждането мина много леко. Притеснявам от жени, които имат повече раждания, защото може да има усложнения, но това раждане мина много гладко. Радвам се, че и майката и бебето се чувстват добре.

Бебето се появи на бял свят и с помощта на завеждащия АГ отделението д-р Георги Кавръков, който бе на разположение по празниците.”, това разказа за Дарик доктор Теодора Гаврилова, лекар – ординатор, която е помогнала при раждането. „Благодаря на екипа на отделението, който се грижат за мен от момента на постъпването ми в болницата.

Това е шестото ми раждане, за съжаление едното ни дете почина при катастрофа на 11 месеца. Затова решихме да имаме още едно дете и така се появи Камелия. Повече деца не искам. Искам тя да донесе късмет на семейството ми и всичко лошо да е зад гърба ни. Да сме живи и здрави да ги отгледаме и изучим. Аз се ожених на 13 години. Ама моите не ги давам малки. Трябва да учат и тогава.”, сподели развълнуваната от вниманието към нея Таня Желева.

От началото на 2009г. в новозагорската болница са проплакали пет бебета, като само днес на бял са се появили 2 от тях. През 2008г. проплакалите бебета в Нова Загора са 290.