Назначиха ОИК в Нова Загора, Твърдица и Котел
Назначиха ОИК в Нова Загора, Твърдица и Котел / Дарик - Кюстендил, архив

Със свое решение от 4 септември Централната избирателна комисия назначи Общинска избирателна комисия в Нова Загора за местните избори и националния референдум.

В Нова Загора консултациите за състава на комисията са завършили със съгласие, протоколът е подписан без особени мнения и възражения.

Председател на ОИК – Нова Загора е Сергей Дериволков, заместник-председател е Марияна Михайлова, секретар -  Христо Колев. Членове на избирателната комисия са Димитър Захариев, Велина Колева,  Румянка Русева, Владимир Михайлов, Ралица Василева, Християна Йорданова, Пламен Динев и Росица Динева.

Даниела Дойчева Георгиева е председател на Общинската избирателна комисия в Твърдица. С решение от 3 септември Централната избирателна комисия назначи ОИК – Твъдрица, след като на проведените консултации е постигнато споразумение за състава на комисията. Заместник-председател е Мария Иванова-Стоянова, секретар – Пепа Койчева. Членове на ОИК – Твърдица са Милена Димитрова, Цони Чотов, Димитър Добрев, Анета Атанасова-Стоянова, Йорданка Кирова, Даниела Боярова-Димитрова, Стефан Азманов и Радка Михова.

Централната избирателна комисия определи състава и на ОИК в община Котел. В консултациите са участвали всички парламентарно представени партии и коалиции. Единодушно е прието председател на ОИК да бъде представител на ПП ГЕРБ. Има съгласие и зам.председател и секретар да се заемат от следващите по големина на представителство партии - „БСП Лява България" и ДПС, без да е постигнато конкретно уточнение.

Участващите в консултациите партии са представили предложения за участие в състава на ОИК, за които са представени всички изискуеми документи, включително протокол за проведени консултации на 27 август.

Със свое решение от 3 септември ЦИК назначава ОИК – Котел със следния състав: председател е Даниела Иванчева Пенева, заместник-председател е Мая Младенова Русева, секретар - Сабина Георгиева. Членове: Радостина Кънева, Яница Каранашева, Иванка Вълчева, Стефка Куцарова, Радосвета Кючюкова, Цветан Влахов, Екатерина Дончева и Величка Калева.