Най-много катастрофи с деца - в центъра на Сливен и по големите булеварди
Най-много катастрофи с деца - в центъра на Сливен и по големите булеварди / Sofia Photo Agency, архив

Статистиката за състоянието на детския травматизъм в област Сливен за първите девет месеца на годината показва известно подобрение, съобщават от Областната дирекция на МВР.

От началото на годината на територията на областта са станали 10 тежки пътно-транспортни произшествия с участието на деца и юноши до 17 години. Няма загинали, но са ранени 13. В сравнение със същия период на 2012 г. са намалели убитите с двама и ранените с 27.

От 1 януари до 1 септември са настъпили 8 произшествия с деца пешеходци, ранени са 8, няма убити. За същия период две деца са пострадали при 2 катастрофи, докато са били пътници в леки автомобили. Няма убити.

Основна причина за пътните произшествия с деца в област Сливен са нарушения, извършени от шофьори - превишената скорост, невнимание към деца, намиращи се или играещи в близост до уличното платно. Най-много произшествия - 8, са станали в най-голямата община в областта - Сливен, в Нова Загора са станали 4 произшествия и в Твърдица - 1.

За изминалата учебна година на територията на област Сливен са станали 11 пътно-транспортни произшествия с деца от 7 до 18 години с 19 ранени, няма убити. За град Сливен произшествията с деца в тази възрастова група са 15, с 15 ранени, няма убити.

За град Сливен най-аварийни по отношение на детския травматизъм са улиците в централната градска част и част от кварталите “Българка” и “Сини камъни”; булевардите ”Ст. Караджа”, “Бургаско шосе”, “Ст. Стамболов” и “Панайот Хитов”.