Момче и в новозагорската болница на Бабинден
Момче и в новозагорската болница на Бабинден / Дарик Сливен

Сали Йорданов се казва бебето, което проплака на днешния Бабинден в новозагорската болница „Света Петка Българска". В ранния следобед на 21-ви януари екипът на АГ отделението направи секцио на 16-годишната Виолета Илиева, за да се появи на бял свят първородния й син. 

Сали е висок 50 сантиметра и тежи 3.100 кг, разказа пред Дарик лекарят в отделението д-р Соня Таскова. Сестрите и акушерките в отделението споделиха, че в последните години няма 21-ви януари в Нова Загора, на който да не е проплакало поне едно бебе. Миналата година на днешния ден в отделението се родиха три бебета.

С голямо вълнение работещите в отделението говореха за изписването от болницата на днешния ден на своята колежка Нина Кралева, която на 18-ти януари роди своя втори син - Даниел. Малкият се е родил 3.800 кг и 52 см Нина Кралева работи като акушерка в новозагорската болница от 1998 г. Семейство Кралеви имат още един син - Искрен, който е на 4 години и половина. 

През 2009 г. в родилния сектор на новозагорската болница са проплакали 292 бебета, от които две двойки близнаци.

Поздравления по повод професионалния си празник работещите в Акушеро-гинекологичното отделение получиха от управителя на болницата д-р Диана Мирчева и зам.-кмета Галя Захариева.