Маги Малеева ще засади 27дръвчета в Сливен
Маги Малеева ще засади 27дръвчета в Сливен / netinfo

Българската тенисистка Магдалена Малеева ще засади 27 иглолистни дръвчета в градинката пред Електроразпределение. На дръвчетата ще бъдат окачени флагчета на всяка от 27-те страни-членки на Европейския съюз. Инициативата е под мотото „Зелена Европа” и се организира от Областна администрация – Сливен в чест на 50-годишнината от създаването на Европейския съюз по идея на областния управител Христина Чолакова и с почетното участие на голямата българската тенисистка.

Магдалена Малеева от много години е ангажирана с проблемите на околната среда и е създател на сайта www.Gorichka.bg с идеята да направи модерен зеления начин на живот. Екопроявата се осъществява с партньорството на община Сливен, Държавно лесничейство и Регионалния инспекторат по образование.

В 11:30 часа Малеева ще се срещне с кмета Йордан Лечков. В 12:00 часа в залата на Областна администрация ще се проведе дискусия на тема „Влиянието на човека върху процесите на глобалното затопляне” с участието на Младежкия парламент и Клуб „Дебати”. Поканени са народните представители от Сливенски избирателен район, кметове и еколози от четирите общини, специалисти от Държавно лесничейство, Регионално управление по горите, Инспектората по образование, неправителствени организации и ученици от паралелки и СИП-ове по екология в Сливен.