Форум за донорството в Сливен
Форум за донорството в Сливен / netinfo

Дискусионно студио на тема „Донорството и трансплантацията - благородството да дарим живот" ще се проведе на 8 март от 10 до 12 часа в Сливен. Проявата се организира от МБАЛ „Д-р Иван Селимински". Тя е част от информационната кампания на болницата за повишаване информираността на населението по въпросите на донорството и необходимостта от него.

Очаква се на форума да присъства директорът на Изпълнителна агенция по трансплантация д-р Теодора Джалева. Покани са отправени до Министерството на здравеопазването, всички народни представители от Сливенски избирателен район, областния управител, председателя на Общинския съвет, кмета на община Сливен, директори на институции, организации от различни сфери на обществения живот, религии и етноси.

Идеята за дискусионното студио е на д-р Димитър Боянов, началник на отделението по реанимация в болницата и ръководител на Координационния център по донорство в Сливен. Той смята, че са нужни общи усилия за преодоляване на незрялото отношение на обществото спрямо донорството.

Сливенската болница има готовност за експлантация на органи и е един от центровете по донорство в страната.