Екип в областна управа координира работата по изборите
Екип в областна управа координира работата по изборите / netinfo

Екип, който да координира работата около изборите е създаден в Областна администрация - Сливен. Негов ръководител е административният секретар Кирил Аврамов. Той съобщи, че до момента са изпратени избирателните списъци за обявяване в необходимият срок. Вече са получени и разпределени между общинските администрации удостоверенията за гласуване на друго място и публичният регистър за вписване на тези удостоверения. Съвместно с общинските администрации е осигурено отпечатването и размножаването на тези изборни книжа, които не са обект на централизирана доставка.

До 22 октомври предстои разпределението и транспортирането до общините на протоколите за предаването и приемането на избирателния списък и избирателните книжа от секционните избирателни комисии /СИК/, както и протокола за установяване резултатите от гласуването. Трябва да се разпределят също печатите на СИК, бюлетините и кутиите за гласуване, както и брошурите с методически указания на Централната избирателна комисия /ЦИК/ за работата на СИК. Съвместно с кметовете на общини трябва да бъде създадена необходимата организация по осигуряване на спокойни и нормални условия за работа на Районната избирателна комисия /РИК/ при приемането на секционните протоколи, като предварително се изработят транспортни схеми за придвижване на СИК-овете до РИК.

Областният управител, съвместно с РИК и кметовете на общини, трябва да организират с районните полицейски управления и Областната дирекция на полицията необходимите охранителни дейности за охраната на изборните книжа, помещенията, избирателните комисии и маршрутите за придвижване до РИК.