Джо Лин Търнър: Бях разследван заради посещението си в Крим
Джо Лин Търнър: Бях разследван заради посещението си в Крим / Димитър Михов

България има много специално място в моето сърце – с тези думи големият музикант и рок легенда Джо Лин Търнър започна срещата си с журналисти в Сливен, където пристигна, за да изнесе концерт. Пред сливналии Джо разкри „рецептата” си за дълъг живот на сцената: „Трябва да сте много позитивни, да не се поддавате на негативизма. Трябва да пазите духа и тялото си, е, и упражненията помагат. Трябва да се молите много и, разбира се, да обичате музиката, защото тя е страст. Когато обичате музиката със страст, това не е работа, това е дар.”

Относно намеренията на Ричи Блекмор да събере отново „Rainbow”, след като години наред самият Джо Лин Търнър се опитваше да го накара да направи това, роклегендата сподели, че се е опитвал да се срещне с Блекмор, но „благодарение” на тъщата на Ричи, това не е станало. Самият проект той нарече „грешка”, защото „Блекмор е една икона, жива статуя и това, което прави не е на неговото ниво”. „Но му пожелавам успех, късмет в този проект да реформира групата, но знам, че много хора са разочаровани, защото не прави това обединение, което очакват” – завърши Търнър.

„Проблемите, за които говорехме, за които пеехме преди години, сега се случват на нашата планета и това е престъпление. Бях в Гърция, това, което става там аз наричам финансов тероризъм. Бях и в Крим и трябва да ви призная, че бях разследван от американското правителство за това посещение, излязох най-големия шпионин. Според мен светът в момента е в много лошо положение, не знам накъде отиваме, страхувам се за всичко” – каза още Джо Лин Търнър, визирайки хитът от 1981 година „Сan't Happen Here” на „Rainbow”.

Роклегендата сподели в Сливен и плановете си - продукцията на рок операта „Нострадамус”, проект, който подготвят от години заедно с Николо Коцев.

Търнър добави, че очаква страхотно шоу, защото ще пее на уникално място -  крепостта „Туида”. За да усети българския дух и култура, община Сливен изненада звездата при настаняването му с изпълнение на Ансамбъла за народни песни и танци, а Джо изрази готовност в бъдещи проекти да включи елементи от българската фолклорна музика.

"Радвам се да посрещна изпълнител като Търнър в Сливен, легенда за поколения и в България. Очаквам невероятно шоу на крепостта "Туида". Популяризирането й е важно за нас и  звезда от този ранг определено ще помогне за „Туида” да се говори ", каза кметът Кольо Милев.