Драстичен спад на възпитателните дела в община Сливен
Драстичен спад на възпитателните дела в община Сливен / община Сливен

850 ученици от 1 до 12 клас от община Сливен се включиха с различни инициативи, посветени на Международния ден на толерантността. В продължение на две седмици всяко училище с различни прояви отправи своето послание за толерантност, съобщи секретарят на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни  и непълнолетни Лилия Радева.

Освен колажи, концерти, учениците показаха най- дългото послание за толерантност, най- оригинална тениска, участваха в конкурси за есе и рисунки и верига на толерантността .

В концерта под мотото „Подай ръка на различния”, участие взеха възпитаници от 11 училища, които чрез магията на танца и песента, на театралните им  способности и сценки отправиха още веднъж своето послание към публиката. На най-изявените ученици  бяха връчени награди.

По традиция и тази година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни  и непълнолетни ще връчи предметни награди на деца, които не са извършили повторна противообществена проява или са се върнали в училище, информира Радева и допълни, че „номинациите тази година са доста оспорвани“.

По думите й противообществените прояви на малолетните и непълнолетни са спаднали с 45% спрямо 2012 година. Към края на месец ноември 2012 заведените дела са били над 130, а през тази година техния брой е 70.