Близо 70 хиляди души са ползвали услугите на НАП Ямбол
Близо 70 хиляди души са ползвали услугите на НАП Ямбол / netinfo

Над 65 хиляди души са поискали услуга в Офиса на НАП в Ямбол през 2011 година. Най- често офиса на приходната администрация е посещаван за подаване  на осигурителни декларации- повече от 26 хиляди за годината. Консултации и справки за здравно осигурителния си статус са извършили 11 хиляди човека, съобщи говорителят на приходната администрация Ваня Велевя.

От началото на годината са приети повече от 15 хиляди декларации на гише. За издаване и връчване на видове удостоверения офисът на НАП в Ямбол е посетен от 7 хиляди клиенти, а регистрация, промени и уведомления за трудови договори са извършени от 6 хиляди души. Над 9 хиляди са издадените и връчени  удостоверения и копия на документи.

Средното време, в което служителите на НАП- Ямбол са обслужвали един клиент е 6 минути и 6 секунди.

Най- новата услуга - издаване на персонален идентификационен код дава възможност без да имате електронен подпис да получите информацията, която ви интересува за дохода върху който ви осигуряват, данните от Фонд „Допълнително задължително пенсионно осигуряване", декларираните пред НАП трудови договори и други.

За да притежавате своя 12 цифров ПИК достатъчно е да подадете заявление по образец и да го получите лично  на гишето в Офиса на НАП по постоянен адрес. С ПИК не могат да се подават декларации, уточняват от НАП- Ямбол.